Copenhagen Crime anbefaler: Bastard Café – krimibrætspil

KRIMIBRÆTSPIL TIL ALLE ALDRE

Bastard Café er en café med brætspil, kortspil, kaffe og hygge, hvor alle er velkommen – ligegyldigt om du kender reglerne til tusindvis af spil eller slet ingen.

Folk der spiller

Både humør og koncentration er i top hos brætspillerne på Bastard Café.

Sidst henad torsdag eftermiddag slog jeg vejen forbi Bastard Café, som residerer i HUSET på Rådhusstræde 13 i København K. Her mødtes jeg med eventchef Jost L. Hansen til en snak om, hvad Bastard Café er for en størrelse, og hvorfor man kan opleve dem på Copenhagen Crime den 11. og 12. juni i Østerbrohuset.

Hvad er Bastard Café?

”Bastard Café er Danmarks første brætspilscafé. Bastard Cafés mission er at udbrede kendskabet til brætspil i det danske land – kort sagt, mere pap til folket” siger Jost, der betegner sig selv som brætspilsnør.

Brætspilsvæg2.0

Bastard Café har brætspil for enhver smag.

Bastard Café blev startet af to andre nørder – nemlig Bo Thomasen, spilnørden og Morten Scneider, kaffenørden. Begge d’herrer ville gerne levere gode oplevelser indenfor deres nørderi, og sammen slog de i 2014 dørene op til Bastard Café, hvor brætspil og god kaffe er hjørnestenene. Bastard Café byder også helt ”almindelige” cafégæster velkommen, Der kan nydes et godt glas øl eller en lækker kop kaffe serveret fra den egenproducerede espressomaskine, som er den eneste af sin slags i verden.

Men når man nu er trådt ind i de hyggelige lokaler, der udgør brætspilscaféen, skulle man være et skarn, hvis man ikke kastede sig ud i et af de mange spil, som Bastard Café råder over. Man kan både spille et af de 80 gratis brætspil, eller betale 25 kr. pr. dag for at få adgang til et af de 1300 andre spil på hylderne. Man kan også blive medlem af Bastard Café, og derefter spille og medbringe en ven gratis i et år.

Brætspilsvæg

Med over 1300 spil, skal der rigeligt med hyldeplads til på caféen.

1300 spil er en ordentlig stak at vælge fra, og det kan være en kende overvældende. Men det har Bastard Café fundet en løsning på. Tilknyttet caféen er de såkaldte ”spilguruer”, der både kan hjælpe med at forklare regler til de fleste spil og ikke mindst anbefale et spil ud fra, hvad man ellers kan lide at spille – eller hvad man har lyst til at prøve kræfter med.

Bastard Café afholder mange events om måneden, som man kan deltage i, hvad enten man er nybegynder, garvet spilrotte, kommer alene eller flere sammen. Se mere om kommende events på Bastard Cafés Facebookside her.


Hvad kan man opleve hos Bastard Café på Copenhagen Crime?

”På Bastard Cafés stand på Copenhagen Crime har man mulighed for at være en del af en krimi. Ikke bare læse en spændende bog, men blive en del af en krimifortælling og situation, hvor man aktivt er med til at påvirke udfaldet. Man kan altså spille krimitematiserede brætspil, og opleve begge sider af krimien – både fra ”de gode” og ”de ondes” perspektiv” fortæller Jost.

Bastard Café pakker deres bedste krimibrætpil (for alle aldre) til Copenhagen Crime, hvor de yderst kyndige spilguruer også vil være til stede for at guide gæsterne i krimibrætspillets mysterier. På standen vil der i løbet af begge dage blive afholdt forskellige events. Spillene tager fra 10 minutter til 2 timer at spille – man behøver derfor ikke afsætte hele dagen til at spille krimibrætspil.

”Selvom man selvfølgelig slet ikke kan lade være med at blive hængende, fordi det er så sjovt” griner Jost.

Spillere på bastard

Krimibrætspillet “Codenames” spilles, mens der nydes en god kop kaffe.

Game Gurus plakat

Spilguruerne har deres helt eget hjørne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan falder brætspil ind under krimigenren?

”Ligesom bøger og film kan falde ind under krimigenren, så kan brætspil det også. Man kan finde brætspil i alle genrer – ligesom med bøger og film. Cluedo er et godt eksempel på et klassisk krimispil. En af karaktererne er blevet myrdet, og det er spillernes opgave at opklare, hvor gerningsstedet er, hvad mordvåbenet er og ikke mindst hvem, der er morderen. Der findes massevis af krimispil, der er opbygget på samme måde som Cluedo i forskellige sværhedsgrader” beretter Jost.

børnespil

Josts bud på 3 gode familie krimibrætspil.

Herunder følger Josts anbefaling af tre krimibrætspil – som der også vil være mulighed for at prøve på Copenhagen Crime.

  1. Jack – 2 pers. Mr. Jack er inspireret af Jack The Ripper. Den ene spiller er Mr. Jack, og den anden er Politiet eller Sherlock Holmes – afhængig af, hvilken udgave man spiller. Politiet/Sherlock Holmes skal finde ud af, hvem Mr. Jack er, og Mr. Jack skal holde sig skjult i et hvis antal runder for at vinde.
  2. Police Precinct – 1-6 pers. Et samarbejdsspil, hvor spillerne er et politihold, der skal løse diverse krimiplots. Man kan give ekstra kan til spillet ved at spille med, at der er en forræder/dirty cop blandt politiet.
  3. Langfinger – 2-5 pers. Hurtigt og nemt spil, hvor man er en tyv. Først skal man lægge en plan for, hvad man vil røve, herefter skal der skaffes udstyr til røveriet og derefter skal man røve det. Til sidst skal det røvede sælges på det sorte marked, og den der har solgt flest hælervarer vinder.
Krimibrætspil voksne

“Langfinger”, “Police Precint”, “Mr. Jack” og “Crime Story”.

Copenhagen Crime giver deres varmeste anbefaling til krimioplevelsen hos Bastard Café – både på Rådhusstræde 13 og under festivalen den 11.-12. juni.

 

Læs mere om Bastard Café her:
Bastard Cafés hjemmeside
Bastard Cafés Facebook

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *